10 January 2008

Denníček(,) štetky, paranoja a McAvoy

Voľakto tu provokatívne načal tému vzorových prostitútok. Zlietli sa spravodliví aj trafené husi. Asi. Polka webowej spoločnosti išla umrieť od rozhorčenia a hnusu, druhá polka pritakávala, prípadne sa bavila a tretia polka zmierených realistov sa len mlčky nečudovala. Možno je aj nejaká ďalšia polka, ale tá bude pravdepodobne v menšine. NA! Blbých vzorov je dneska požehnane. A požehnane je aj tých gerojov, čo majú gule zdvihnúť tie šutre zo zeme a hádzať na cieľ. Miesto, aby tie blbé vzory nepotápali viac do bahna a tých ovzorovaných detto. Pravdupovediac, ani ja nepoznám moc príkladných vzorov. Každý má dáku chybu. Jeden vzor je tvrdohlavý ako mul, druhý je narcis, tretí je xantipa. No a aj kurvy sú. Dokonalosť je slovo nie z tohto sveta. Našťastie.
Druhá vec je, že každý reagujeme inak. Jedného zabije dažďová kvapka, iného nezabije ani keby mu na hlavu padol klavír. Súdiť je blbosť, lebo do topánok toho druhého sa nikdy neobujeme, ani keby sme ako chceli. Takže niekde nejaka slečna nerozchodila rozchody a dala sa na radostnú dráhu štetky a užíva si. Celkom možné, že sa jej to vypomstí alebo sa jej to aj vypomstiť nemusí. Toť čaro života. Za rohom môže čakať aj taký James. Ale k Jamesovi sa vrátim...

Tak nazad k tým štetkám a dôvodom. Jedna známa (mne síce nie, ale budiž) novinárka na svojom blogu hodila článoček o tom, ako je každý kurva a vrah. A anketku k tomu. Zahlasovala som si za oboje. Podľa mňa som kurva aj vrah. Vysvetlím dôvody. Ako sa v múdrych filozofických kruhoch diskutuje, tak hranica svedomia a uvedomenia si zla, prípadne vysvetlenia si desatoro, môže byť vysoko individuálne. To je ako s tým klavírom. Takže, keď si vedome postavím laťku citlivosti vysoko, tak som zodpovedne oboje. Neprežili pri mne hmyz, určite som niekde prešla väčšie živé, napríklad žabu, pravdepodobne som niekomu zavraždila ideál poprípade sen alebo plán. Keď tak rozmýšlam, tak aj dnes. No a kurvou sa cítim pomerne často v práci (z ruoznych duovodov), niekedy pri voľbách a občas v alkovni (aké pekné slovo). No a úplne najviac sa vžívam do tej role, keď ma tak niekto nazve. Čož celkom bežné v dnešnej dobe. Niekedy si stačí výjsť z domu po takýto titul. Potom si človek povie, že už keď ma tak niekto nazval, možno to vyskúšať. Inak btw. posledné dva-tri dni tá téma fakt vedie. Keď mi už aj šofér, síce po 1000 km jazdy, začne rozprávať o svojich kamoškách, čo si vedú privát...tak neviem. Ponorka? Absťák? Ale prečo práve mne??

V každom prípade, najstaršie remeslo slávi tuším zlaté časy. Nech sa tu ezoterikovia a filozofi potichu posadia, vuobec nie je vek vodnára, je vek kurtizán. Kameňovníci nech sa posadia tiež, pretože tento kruh nemá začiatok ani koniec. Nedá sa vina hodiť na nikoho.
Dôsledky si vyžereme všetci bez rozdielu. S klavírom aj bez neho. Ešte že James je taký škaredý až je krásny...(povzdych)

Naspať k štetkám. No fakt. To sa vám môže stať, ani neviete ako. Život beží, dobehne vás jedna vysvetľujúca infoška a odrazu máte aj titul (doplň podľa potreby: lichotivý/nelichotivý). Ďalšia možnosť je, že možnosť nebola, že vlastne ani nie ste, len na vás tu "opicu" niekto hodil. Vo veci opice začínam byť paranoidná. Dokonca som si v rovnakej veci zakázala čítať najlepšie blogy na Slovensku, lebo ma napína pri každej srdcervúcej mládke, prípadne Carrie v meste, ktorá literárne spomína na rozchod, zchod, emócie, dialógy, vyznania a priznania. Rozmazaný režisér a herec v hlavnej úlohe v pozadí na mňa hádže tie...semienka paranoje. Ani cynizmus nezaberá. Zaberá len James. (povzdych) Takže vrodenou a získanou empatiou chápem kurvy, prostitútky, klientov aj zúfalcov. (Teraz ma dajte na piedestál prosím...) Chápem aj režiséra ale toho menej, lebo toho chápať nechcem. A nechápem, ako mňa, kofu starú, dostal ten James. Namiesto posteru nad posteľou mám v hlave kúsky filmu a sekvenciu - enough...why? Milujem ho...aj Marušica, ale toho inak. James má toľko rokov ako ja, šóru fanyniek a ja mám Jamesa a z Jamesa oneskorené pobláznenie celebritou. Kks, dolu vodou to so mnou ide... Liečim sa Austenovou a oprašovaným dekórom a celkom ma to baví. V rámci dekóru by to mohla byť aj sranda.

Na záver odveci. Anna Valentína je talianskou celebritou. Taká obyčajná mladá krava... zubria krava. Pri Ukraine máme celkom pekný fľak chráneného územia. V živote som tam bola raz. Včera. Celebritnú kravu sme nestretli. Ale aj tak by som radšej stretla Jamesa.

11 comments:

  1. ono to zije...
    a o com to toci?

    ReplyDelete
  2. Anonymous9:08 AM

    zijem?? :))))
    dennicek tocim:)

    ReplyDelete
  3. Najprv ti napisem, ze si to skvele napisala.
    No a potom sa ta spytam, ci neskocime niekedy zasa raz na obed. OK zavolam a dohodneme sa. Urcite to vyjde. Buzny a kurvy vzdy dobre vychadzali. :)
    Ser na Jamesa.
    Marusic?

    ReplyDelete
  4. Anonymous12:33 PM

    obed kedykolvek Fan :)
    marusic? no lebo ma ten chalanisko rozosmeje nech mam akokolvek zly den :) tak preto..

    ReplyDelete
  5. Anonymous8:17 AM

    Aha, článok o kurvách a už ma spomínajú...

    ReplyDelete
  6. jj, no musim priznat, ze toto sa fest fajn citalo... Len nemam ani sajnu, kto je ten McAvoy... (?) ,-))

    ReplyDelete
  7. Mna by len zaujimalo preco ten Fanaticgay s tebou vo vsetkom len suhlasi a chvali ta...inac si myslim,ze len ty najlepsie vies o com pises,ved koniec koncov je to tvoj denicek...:)

    ReplyDelete
  8. Anonymous10:04 PM

    james mcavoy - herec...ved vravim, oneskorena puberta ma chyta:)
    .
    fan je rovnaka krv, tak asi preto:)

    ReplyDelete
  9. Rovnaka krv???O tom pochybujem,on vsak ma v tej krvi totiz jeden chromozon iny (Y) a to ho robi chlapom.Lenze zrejme nim byt nechce...Len sa ti pcha do zadku, lebo si nevie zbalit babu.tak to vidim ja...

    ReplyDelete
  10. Anonymous8:58 AM

    Mily Sifon, urazas mojich priatelov, prosim ta aby si sem viac nediskutoval, ak mienis pisat taketo prispevky.

    ReplyDelete
  11. sifon clovece sak ty to mas cele poletene. Sleduj.
    - Ak mas nahodou sestru, dceru, matku, vnucku, babicku... Tak sa hovori, ze ste rovnakej krvi chromozon hore dole.
    - No a so zbalenim baby, tak to bol vtip storocia. Ja si nemusim vediet zbalit babu ja ti mam problemy odhanat tie baby co neuztale balia mna. Niekedy je toho proste fakt prilis. Takze vidis to cele na prd. Skoc k ocnemu.

    ReplyDelete